Patat of friet? Een volwaardige avondmaaltijd is het niet!

Noem je het nu patat of noem je het nu friet? Mij maakt het niets uit. Waar ik me wel aan stoor is dat mensen het een avondmaaltijd noemen. Dat is het niet. Tenzij je er 250 gram groente bij eet, dan wil ik er nog wel over nadenken om het als een avondmaaltijd te zien. Wat eten we bij de gefrituurde aardappel? Vette saus en nog wat snacks zoals frikandel, kaassoufflé of kroket.

In het magazine Quest las ik vorig jaar dat 41% van de mensen wekelijks patat/friet eet. En ik vrees dat het niet bij 1 x per week blijft. Gemiddeld eten we in Nederland 40 tot 50 porties patat/friet per jaar. En ik zit op 4 porties per jaar. Dus zijn er ook mensen die meer dan 1x per week een portie patat/friet eten. Is dat erg? Ja ik denk dat dat erg is. We willen allemaal gezond oud worden. Patat/friet draagt daar niet aan bij. Meer dan 50% van de volwassenen heeft problemen met het gewicht. Dus is het de hoogste tijd om oude patronen te vervangen door gezondere gewoontes.

Patat/friet verbieden dan maar?
Verbieden houd ik niet van. Wel is het handig om met elkaar een stukje bewustwording te creëren dat we op het vlak van voeding nog een hele slag te slaan hebben. Elke week een patatje/frietje eten is wat mij betreft niet okay en zou niet de norm moeten zijn. Eén keer per maand patat/friet op het menu zetten met een grote berg groente erbij zou al een hele verbetering zijn. Eet jij 250 gram groente bij je patat/friet?

Deel mijn nieuws

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten