Maaltijdsalade
Heerlijke frisse salade met couscous
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Gang: Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties: 4
Auteur: Bea Pols
- 200 gram worteltjes
- 1 rode paprika
- 1 little gem (kleine sla)
- 50 gram alfalfa
- 1 ui
- 350 gram couscous volkoren
- 1 eetlepel olijfolie vierge/rood
Benodigdheden dressing
- 1 eetlepel azijn
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge/groen
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 sinaasappel
Worteltjes in dunne reepjes snijden. Paprika's schoonmaken en in dunne reepjes snijden, ui schillen en snipperen. Sesamzaad roosteren in een droge pan op een laag vuurtje. Olijfolie verwarmen in een koekenpan of wok. Hierin paprika en ui ca. 3 minuten fruiten. Wortels en alfalfa toevoegen en kort meefruiten. Pan van het vuur halen. In de tussentijd de couscous met water volgens de gebruiksaanwijzingen klaar maken. Little gem was, kroontje verwijderen en in stukken scheuren. Sinaasappel uitpersen. In een grote schaal van de olie, azijn en sinaasappelsap een dressing maken. Couscous, little gemstukken en geroerbakte groenten in de schaal doen en alles goed met elkaar vermengen. Maaltijdsalade bestrooien met sesamzaad. Kan zowel lauwwarm als koud gegeten worden.