Ga terug Email Link

Panzanella

Restje oud brood over? Maak deze heerlijke panzanella
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Gang: lunchgerecht
Trefwoord: Italiaans
Porties: 4
Auteur: Bea Pols

Equipment

  • 1 schuimspaan
  • 2 schaaltjes klein
  • 1 schaal groot

Ingrediënten

  • 6 bruine boterhammen mag 1 of 2 dagen oud zijn
  • 2 kipfilets
  • 1 eetlepel paprikapoeder mag pittig
  • 1 eetlepel olijfolie rood/vierge
  • 1 rode ui
  • 100 gram broccoli roosjes
  • 2 tros tomaten
  • 2 eetlepel kapertjes
  • 2 eetlepels olijven
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • vers gemalen zwarte peper

Instructies

  • Kipfilet, in reepjes snijden en kruiden met de paprikapoeder. In een koekenpan of wok de olijfolie vierge/rood verwarmen. In de tussentijd de broccoliroosjes in kokend water maximaal 5 minuten koken. In een vergiet uit laten lekken. Kipreepjes uit de pan halen en laten uitlekken. Rode ui pellen en in dunne ringen snijden. Tomaten ontvellen (kruis op de kont snijden en 45 seconden in kokend water doen. Met een schuimspaan uit het kokende water halen en even afkoelen in koud water. Dan met een scherp mesje het vel eraf snijden.)
    Brood in blokjes snijden. Tomaten ontpitten en in blokjes snijden. In een grote schaal de olijfolie groen/extra vierge met de wijnazijn en de peper loskloppen. Brood, ui, tomaat, broccoli en kipreepjes toevoegen. In kleine schaaltjes kun je de kapertjes, de olijven serveren. Deze panzanella smaakt beter als je hem van tevoren al maakt. Op kamertemperatuur afgedekt bewaren.