Ga terug Email Link

Volkoren pannenkoeken

Volkoren pannenkoeken, smakelijk, goedkoop en gezond.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Gang: lunchgerecht
Trefwoord: Pannenkoeken, Volkoren
Porties: 8 pannenkoeken
Auteur: Bea Pols

Ingrediënten

  • 250 gram volkorenmeel
  • 500 milliliter melk of ongezoete amandelmelk
  • 2 eieren
  • 1 snufje zout
  • 2 eetlepels roomboter of kokosolie

Instructies

  • Bereiden
    Doe het volkorenmeel in een ruime beslagkom. Doe hier een klein beetje melk bij en roer voorzichtig door totdat alle klontjes weg zijn. Voeg daarna de rest van de melk toe. Roer dit door en voeg 1 voor 1 de eieren erdoor. Als laatste roer je een snufje zout door het beslag. Dan laat je het beslag even 15 minuten rusten voordat je de pannenkoeken gaat bakken.  
  • Bakken
    Zet de koekenpan op een halfhoog vuur en doe een kleine beetje roomboter in de pan. Zodra de boter begint te smelten draai je de pan, rond zodat de boter over de hele pan verdeelt is. Zet de pan terug op het vuur en schep 1 soeplepel van het beslag in de pan. Draai dan de pan weer rond om het beslag goed te verdelen. Let op de kleur van de pannenkoek, zodra de pannenkoek droog wordt aan de bovenkant en donkerder van kleur wordt, kun je met een spatel de pannenkoekomdraaien. Andere kant bakken tot de pannenkoek aan beide kanten een lichtbruin kleurtje heeft.

Notities

Variatietip
Je kunt stukjes appel of banaan met het beslag meebakken.