Ga terug Email Link

Bananen pannenkoeken

Overrijpe bananen kun je gebruiken voor dit heerlijke recept
Porties: 1
Auteur: Bea Pols

Equipment

  • 1 garde
  • 1 spatel
  • 1 Koekenpan
  • 1 Beslagkom

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • 1 eetlepel volkorenbloem
  • 1 eetlepel havervlokken
  • 1 theelepel boter of kokosolie
  • 1 snufje poedersuiker

Instructies

  • Voorbereiden
    Schil de banaan en breek hem in 4 stukjes en doe in de beslagkom. Prak met een vork de banaan fijn. Breek het ei en voeg bij de banaan in de beslagkom. Roer door met een vork. Voeg 1 eetlepel bloem toe en vervang de vork door een garde. Even goed kloppen. Voeg de havervolken toe en roer nog even door.
  • Bakken
    Beetje boter of kokosolie in een koekenpan verwarmen. Het beslag in de pan doen. Beslag over de hele pan verdelen. Zorg dat de warmtebron lag staat. En dan even wachten. Zodra de bovenkant van de pannenkoek er droog uitziet en de pannenkoek los van de pan komt, dan is het tijd om je bananen pannenkoek om te draaien en de andere kant te bakken. Beetje poedersuiker erop en eet smakelijk.

Notities

Variatietip
Zelf vervang ik de poedersuiker door een schepje appelstroop.