Ga terug Email Link

Glasnoedels met gemengde groente/Koreaanse japchae

Een van mijn favoriete recepten. Glasnoedels zijn zo lekker en dan al die verschillende soorten groenten. Vol van smaak! Warm of koud, ik eet het graag. Iets meer werk om te maken, maar geloof me. Het is de moeite waard!
Voorbereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Glasnoedels, Groente, Koraans
Porties: 2 personen
Auteur: Bea Pols

Ingrediënten

  • 8 eetlepels sojasaus of tamari
  • 2 eetlepels geroosterde sesamolie
  • 2 eetlepels honing
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram glasnoedels van zoete aardappel of mungobonen
  • 100 gram vega stukjes naturel Quorn of ander merk
  • 1 ei
  • snufje witte peper
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 200 gram spinazie vers
  • 1 wortel
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 kleine ui
  • 1 handje shitakes of enoki of andere paddenstoelen
  • 2 eetlepels olijfolie rood

Instructies

  • Pel de knoflookteen en snij het kontje eraf. Snij de knoflook heel klein of pers hem boven een schaaltje. Maak een sausje met de sojasaus, sesamolie, honing en de knoflook. Verdeel dit over vier schaaltjes.
    Snij de quorn stukjes doormidden en marineer ze in een schaaltje met de saus. 
    Was de spinazie en laat deze in een vergiet uitlekken. Schil de wortel en snij deze in dunne reepjes. Schil de ui en snij deze klein. Was de zoete paprika en snij 2x in de lengte door, verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in dunne ringen. Snij de paddenstoelen klein. Klop het ei los in een schaaltje. 
    De spinazie in een wok even kort roerbakken zodat de spinazie slinkt. Dan uit de pan halen en laten uitlekken en klein snijden. Doe je spinazie in het 2e sausschaaltje.
    Spinazievocht uit de wok doen en 1 el olijfolie rood hierin verwarmen. De overige groenten kunnen bij elkaar in de wok even aangefruit worden. De groente mogen daarna uit de pan, uitlekken en in het 3e schaaltje met saus.
    Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan of wok en bak hierin het ei gaar aan beide kanten. Ei op een bord leggen, in reepjes snijden en deze reepjes in kleine stukjes snijden. 
    Wok de quorn stukjes met saus even een paar minuten. De quorn stukjes krijgen hierdoor een krokant korstje. Haal ze daarna uit de wok. 
    Kook wat water en laat hierin de noedels 3 tot 4 minuten wellen. (Lees de juiste tijd op de verpakking). Noedels uit laten lekken en de inhoud van het 4e sausschaaltje in de wok doen met de noedels en even ca. 2 minuten de noedels met de saus verwarmen. Dan alle ingrediënten bij elkaar doen in de wok en nog even kort verwarmen. Serveren met wat sesamzaadjes. En geniet van je heerlijke maaltijd.

Notities

Variatietip
Gebruik rustig andere groente. Ik gebruik meestal restjes uit mijn groentela voor dit recept met een zak spinazie. Soms met een punt paprika, anders met een gewone paprika.