Ga terug Email Link

Uiensoep

Simpel. goedkoop, en lekker.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunchgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Gezonde soep, vegan
Porties: 4
Auteur: Bea Pols

Ingrediënten

  • 600 gram uien
  • 2 eetlepels olijfolie rood
  • 2 biologische groenten bouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 snufje witte peper
  • 1 eetlepel bloem bij diabetes type2 gebruik teff- pf boekweitmeel
  • 8 sneetjes volkoren (koolhydraatarm) stokbrood
  • 4 eetlepels geraspte kaas

Instructies

  • Bereiden Schil de uien, verwijder kop en kont. Snij de uien 1 keer doormidden en snij ze in dunne ringen. Verwarm de olijfolie in de pan en voeg de uienringen toe. Fruit ze een paar minuten lichtbruin. Voeg de bloem aan de uien toe, roer dit even om. Voeg de bouillonblokjes, het water, de laurierblaadjes en een snufje witte peper aan de uien. Breng de soep aan de kook en laat het daarna nog ca. 30 minuten zachtjes koken.
    Verwarm de oven op de grillstand. Leg de sneetjes stokbrood op het ovenrooster en bestrooi ze met wat geraspte kaas. Grill ze ca. 5 minuten tot de kaas gesmolten is. Verwijder de laurierblaadjes uit de soep. Soep opdienen in borden of kommen en serveer het stokbrood erbij of leg deze in de soep. 
    Mocht je de soep in willen vriezen, dan zonder het stokbrood en de kaas invriezen.