Doe de suiker in een beslagkom. Voeg dan één voor één de eieren erbij en goed doorroeren. Voeg dan de bloem, de speculaaskruiden en de baksoda toe. Circa 5 minuten alles door elkaar mixen voor een luchtige cake. Tot slot de kwark door het beslag roeren. Beslag in cupcakevormpjes doen. Vul de vormpjes ¾. De cake rijst nog in de oven. Druk op elk cakeje een halve amandel. Bak de cake in circa 25 minuten op 160 °C. Prik met een vorkje in de cake om te kijken of de cakejes gaar zijn. Komt de vork er schoon uit, dan is de cake gaar. Zo niet dan nog even wat langer in de oven bakken. Laat de cupcakes even afkoelen. Gebruik je siliconenvormpjes, dan de cupcakes meteen uit de vorm halen. De cupcakes kunnen in de vriezer bewaard worden.
Notities
VariatietipWil je minder koolhydraten eten i.v.m. diabetes type 2, vervang dan de bloem door amandelmeel of boekweitmeel.