Ga terug Email Link

Borsjtsj

Een vegetarische ijzerrijke bietensoep uit Oekraïne.
Porties: 5 personen
Auteur: Bea Pols

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 2 bio groentebouillonblokjes
  • 1 eetelepel sojasaus
  • 500 gram bietjes gegaard
  • 150 gram wortel
  • 1 courgette
  • 500 gram tomaten passata
  • 200 gram aardappel
  • 25 gram bieslook
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 1 snufje zout
  • 200 gram zure room

Instructies

  • In een grote pan de bouillonblokjes met het water verwarmen. Sojasaus erbij doen en in de tussentijd de bieten en courgette schoonmaken en in schijfjes snijden. De wortel wassen, schillen, in blokjes snijden. Bij de bouillon doen en 15 minuten laten koken. De aardappelen en bieslook in kleine blokjes snijden. Alle ingrediënten in de pan doen en ca. 25 minuten laten koken. De laurier en de kruidnagels verwijderen voor het opdienen. De borsjtsj met de zure room serveren.