Ga terug Email Link

Springrolls

Makkelijk, lekker en gezond, kan altijd.
Gang: Bijgerecht, lunchgerecht
Porties: 1 persoon
Auteur: Bea Pols

Ingrediënten

Benodigdheden voor springrolls

  • 2 vellen Rijstpapier voor springrolls
  • 1 eetlepel wortelreepjes
  • 1 eetlepel paprikareepjes
  • 1 stukje komkommer
  • 2 blaadjes Chinese kool of sla
  • 1 eetlepel taugé of alfalfa
  • 1 ei
  • 1 eetlepel olijfolie rood voor bakken
  • 1 snufje zout en peper

Benodigdheden voor sausje

  • 2 eetlepels sojasaus of tamari
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel citroen
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Het is handig om aan de buitenkant van de loempia, 1 groot iets te leggen. Bij het snijden en eten vallen anders je ingrediënten er snel uit. Hiervoor kun je slablaadjes gebruiken of zoals ik gedaan heb op de foto een gebakken ei. 
    Ei bakken doe je met 1 el. olijfolie rood. Olijfolie in pan verwarmen. Ei in een schaaltje loskloppen en in de pan aan beide kanten gaar bakken.
    Springrollvel volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak in heet water zacht maken. Op een vochtige snijplank kun je het vel neerleggen of op een stukje huishoudfolie. Alleen de bovenste helft van de springroll beleggen. Begin met een gebakken ei of slablaadjes. Daarna de kleine groentes zoals de wortelreepjes, taugé en komkommerplakjes.
    Het vouwen van de springroll
    Vouw de belegde bovenkant 1x naar beneden toe. Dan de zijkanten naar binnenvouwen en de loempia verder oprollen. 
    Je kunt hem even in de koelkast bewaren door hem strak op te rollen in huishoudfolie.
    Het sausje maken
    Alle ingrediënten in een kleine kom doen en doorroeren.  
    Serveren
    Je kunt ze in de koelkast wel een paar uur of een dag bewaren. Maar het lekkerste zijn ze om meteen op te eten. 
    Snij ze 1x doormidden en serveer ze in een schaaltje met de open kant naar boven. Sausje erbij en eet smakelijk.
    Lekker om er 2 als lunch te eten of met een soep als avondmaaltijd.

Notities

Variatie
Natuurlijk kun je ook andere groente gebruiken. Verse spinazie even kort gewokt met wat ui of knoflook past hier ook goed bij. 
Ook gegaard vlees, kip, vis of vegan past in een springroll.
Ook gekookte rijst is heerlijk.
Als sausje kun je ook een pindasausje serveren. Leef je uit en geniet van een heerlijke springroll