Ga terug Email Link

Sandwichspread

Zelf maken is lekkerder en gezonder
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd2 minuten
Gang: lunchgerecht
Auteur: Bea Pols

Ingrediënten

  • 4 eetlepels biogarde roer
  • 1/2 citroen
  • 1 theelepel verse peper
  • een paar takjes verse bieslook
  • 1/4 witte kool
  • 1/4 zakje wortelrasp
  • 2 augurken
  • 6 Amsterdamse uitjes
  • 2 bosuitjes

Instructies

  • Sausje
    Pers de citroen en knip de bieslook fijn. Maak in een kom eerst het sausje door de biogarde roer met het citroensap, peper en bieslook te vermengen. 
    Groente
    Snij de witte kool heel fijn, of doe deze in de houder van een staafmixer of keukenmachine. Was de bosuitjes en verwijder kop en kont en snij ze in dunne ringen. Verwijder kop en kont van de augurken. Snij ze in de lengte in vieren en daarna in kleine blokjes. Verwijder kontje van de Amsterdamse uien en snij ze in kleine blokjes. Voeg de groente toe aan de yoghurtsaus. Goed doorroeren en proeven of je sandwichspread de juiste smaak heeft.  
    Heerlijk als broodbeleg. In een weckpotje of afgesloten bakje in de koelkast maximaal 4 dagen bewaren.