Ga terug Email Link

Pompoenstoofpotje

Pompoen zit vol met vitamine A, C en E, een aanrader in de winter.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Diner, Heerlijke avondmaaltijd, Vezels, Vitamine, Warme maaltijd
Porties: 4 personen
Auteur: Bea Pols

Equipment

  • Snijplank
  • Groot scherp mes
  • Wok
  • Pan met deksel

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen oranje
  • 350 gram vega runderreepjes of runderreepjes
  • 1 ui
  • 1 cm. gember
  • 100 gram harricots vert
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 100 milliliter water
  • 1 eetlepel olijfolie om te verwarmen
  • 1 snufje peper
  • 1 klein snufje zout
  • 300 gram zilvervliesrijst

Instructies

  • Was de pompoen en snij hem doormidden. Verwijder alle pitten en draden (met een lepel). Je mag de pompoen schillen, maar hoeft niet. In Nederland zijn alle pompoenen biologisch.
    Snij met een groot mes de pompoen in blokjes. Schil en snipper de ui. Schil en snipper de gember. Verwarm de olijfolie in een wok. Fruit het uitje ca. 3 minuten en voeg daarna de gember toe. Gebruik je rundvleesreepjes dan deze bestrooien met wat peper en zout. Gebruik je de vegan runderreepjes dan deze niet kruiden. Reepjes in de wok doen en even aan alle kanten braden. Voeg dan het water, de pompoenblokjes en de ketjap toe. Breng aan de kook en laat dit ca. 10 minuten pruttelen.
    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Was de haricots verts en verwijder de uiteindes. Snij ze eventueel 1 x doormidden en voeg ze toe aan de pompoenstoofpot. Laat alles nog ca. 15 minuten sudderen. Giet de rijst af en laat deze in de pan met deksel en zonder vuur nog even nagaren. Serveer de pompoenstoofpot met de gekookte zilvervliesrijst.