Ga terug Email Link

Wraps met groente en (vega) kip

Zelf je eigen gezonde wrap maken. Wie wil dit nu niet?!
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunchgerecht
Trefwoord: Groente, kip, vega, wrap
Porties: 4 personen
Auteur: Bea Pols

Equipment

  • Deegroller
  • Wok
  • Koekenpan

Ingrediënten

Benodigdheden wrap

  • 250 gram volkoren bloem
  • 150 milliliter lauw warm water
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 eetlepel olijfolie

Benodigdheden vulling

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • 1 verpakking vegetarische kipstukjes
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Instructies

  • Meng alle benodigdheden voor de wraps door elkaar. Laat het deeg even 10 minuten afgedekt (met huishoudplastic) rusten. Was de groente, schil indien nodig en snij alle groente in kleine reepjes of blokjes. Doe wat olijfolie in een braadpan/wok en fruit hierin de ui, knoflook, kerriepoeder en de prei. Voeg daarna de rest van de gesneden groenten en de vegetarische kipstukjes toe. 
    Haal het deeg uit het plastic en verdeel dit in 8 kleine bolletjes. Bestuif een aanrechtblad of snijplankje of vel bakpapier met wat bloem en rol je deegballetje uit tot een dunne lap. Herhaal dit met de andere bolletjes deeg. 
    Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Bak hierin 1 voor 1 de deeglapjes ca. 30 seconden aan iedere kant.
    Pak 4 borden en leg op elk bord 1 wrap. Over de helft van de wrap de vulling doen en de andere helft dichtvouwen. Eet smakelijk en herhaal de laatste stap. Je mag als maaltijd 2 wraps eten :)

Notities

Je kunt de vegetarische kipstukjes vervangen door 2 biologische of beter leven kipfilets. Snij deze in reepjes en wok ze ca. 5 minuten mee met de groenten om ze te garen.