Ga terug Email Link

Romige broccoli courgette soep

Heerlijk en bordenvol vitamines
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Soep
Trefwoord: Bea Pols, Broccolisoep, Compleet Gezond, Courgettesoep
Porties: 4 personen
Auteur: Bea Pols

Equipment

  • Staafmixer
  • Middel grote pan met deksel
  • Wokpan met deksel

Ingrediënten

  • 300 gram broccoli
  • 2 courgettes
  • 1 liter groentebouillon biologisch bouillontablet
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie om te verwarmen
  • 1 deciliter kookroom
  • 1 snufje peper

Garnering

  • 4 theelepels kookroom
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Instructies

  • Was de courgettes en snij ze in blokjes. Was de broccoli en verdeel deze in kleine roosjes. De stengels van de broccoli wassen en klein snijden. Apart van de broccoliroosjes bewaren. Breng water in de pan aan de kook om de broccoli zo kort te koken. Pel de ui en de knoflook en snij ze klein. Verwarm de olijfolie in een wok. Fruit hierin de ui 2 of 3 minuten glazig. Voeg dan de knoflook toe. Voeg daarna de bouillon en de courgette blokjes toe. Deksel op de wok en even laten sudderen. Doe de broccolistukjes in de pan met kokend water en laat ca. 5 minuten koken. Voeg daarna nog een paar minuten de broccoliroosjes toe. Broccoli afgieten en aan de soep toevoegen. Met een staafmixer de soep pureren naar smaak. Voeg de kookroom toe en verwarm de soep. In een droge koekenpan 2 minuten de pijnboompitten op een laag vuur roosteren. Schep de soep in vier soepkommen en verdeel nog 1 theelepel kookroom over elke kom en strooi daar wat pijnboompitten op.

Notities

 
Na het mixen kun je nog wat gebakken vegan spekreepjes toevoegen voor een extra bite.