Ga terug Email Link

Courgetti met tomatengehaktsaus

Voor iedereen die wat minder koolhydraten wil eten. Courgette spaghetti is echt lekker!
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 2 personen
Auteur: Bea Pols

Ingrediënten

  • 125 gram rundergehakt of vegan gehakt
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 200 gram courgette spaghetti of 1 grote courgette
  • 4 roma tomaten
  • 1 snufje oregano
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie rood
  • 3 eetlepels geraspte kaas

Instructies

  • Bak het gehakt rul in een pan zonder boter. Schil en snipper de uit en het knoflookteentje, was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Schil de wortel en snij hem in reepjes. Was de tomaat en snij met een scherp mesje een kruis in de onderkant van de tomaten. Leg de tomaten 45 seconden in kokend water. Haal ze eruit met een vergietlepel/schuimspaan. Spoel ze af onder de koude kraan. Verwijder het velletje (wat nu los zit) en snij de tomaten in blokjes. Pitjes mag je verwijderen.
    Zo maak je de courgette spaghetti. 
    Was en schil de courgettes en maak er dunne plakken van met een dunschiller. Deze dunne plakken stapel je op elkaar en snij je met een scherp mes, dunne slierten van. Je kunt de courgette spaghetti rauw aan de saus toevoegen, rauw op je bord erbij serveren of even 2 minuten in gekookt water koken. Zelf eet ik hem het liefst even 2 minuten in de wok met 1 el. olijfolie rood. Dan is de courgetti wat knapperig.
    Verwarm de olijfolie in de pan, fruit hierin alle groente (zonder de courgetti) ca. 3 minuten en doe het gehakt in de pan. Even doorwarmen en serveren met geraspte kaas. De courgetti apart op je bord serveren.

Notities

Variatietip
Heb je nog een restje groente liggen? Meeste groentes kunnen hier prima bij. Bij het gerecht op de foto had ik nog wat rode puntpaprika in huis. Geeft samen met de wortel je saus een heerlijke zoete smaak.