Amandel-lijnzaadcupcakes

Cupcakes met amandelmeel en lijnzaad. Heerlijk van smaak en vol met gezonde vezels.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Gang: Tussendoortje
Trefwoord: Amandelmeel, Cupcakes, Lijnzaad, Vezels
Porties: 12 grote cupcakes
Auteur: Bea Pols

Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel
  • 125 gram basterdsuiker
  • 200 gram (soja-) kwark vol
  • 4 eieren
  • 1 vanillestokje of 1/2 citroen
  • 1 theelepel baksoda of bakpoeder
  • 4 eetlepels lijnzaad
  • 4 eetlepels ongezouten en ongebrande noten 1 x doormidden gesneden
  • 2 eetlepels cranberries of gewelde rozijnen

Instructies

  • Bereiden
    Snij het vanillestokje open en schrap de vanille eruit of pers de halve citroen uit. Doe de suiker in een beslagkom. Voeg de vanille of citroensap toe. Voeg dan één voor één de eieren erbij en doorroeren. Voeg dan de amandelmeel met de baksoda of bakpoeder toe en even goed door elkaar mixen voor een luchtige cake. Roer de noten, lijnzaad en cranberries of rozijnen met een spatel of houten lepel door het beslag. Tot slot de kwark door het beslag roeren. Beslag in de gewenste vorm doen. In de oven in circa 60 minuten bakken op 160 °C voor een grote cake. Wil je liever cupcake's maken? Dan het beslag in een siliconecupcakevorm doen en ca. 25 minuten in de oven bakken op 160 °C .

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten