Dadelsnoepjes met walnoot en chocola

Heerlijke vezelrijke snoepjes
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Gang: Tussendoortje
Porties: 12 stuks
Auteur: Bea Pols

Equipment

  • 1 kleine vorm voor bonbons of papieren bonbonsbakjes

Ingrediënten

  • 150 gram dadelpasta
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosrasp
  • 20 gram walnoten fijn gemalen
  • 1 eetlepel olijfolie

Topping

  • 1 reep witte chocola met rijstcrisps
  • 12 stukjes walnoot

Instructies

  • Ik heb gebruik gemaakt van dadelpasta. Dit is te koop in een verpakking van 1 kilo bij de Toko. Heb je dit niet dan kun je 6 grote dadels gebruiken, zonder pit. Deze kun je met de walnoten in een hakmolen fijn malen.
    In een beslagkom doe je de dadelpasta of gemalen dadels, de gemalen walnoten, amandelmeel en kokosrasp. Meng dit door elkaar tot een smeuïge bal. Is het niet smeuïg dan kun je nog wat extra dadelpasta toevoegen of 1 eetlepel water.
    Pak een kwastje en verdeel de olijfolie over de bodem van de 12 vormpjes. Maak van de dadelbal, 12 kleine balletjes en doe deze in de vorm. Zet de vorm in de koelkast. En snij de chocola in stukjes en smelt de chocola op een lage warmtebron of au bain Marie. Haal de vorm uit de koelkast en verdeel de chocola over de 12 vormpjes. Druk in de warme chocola een stukje walnoot. Laat dit in de koelkast minimaal 4 uur uit harden. Daarna de snoepjes uit de vorm halen en op eten of in een plastic bakje met deksel of plastic zakje in de koelkast bewaren.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten