Hooikoorts en zwavel oftewel MSM

Als orthomoleculair voedingsdeskundige en therapeut kijk ik naar de juiste balans van vitamines en mineralen in je lichaam. Is die juiste balans er niet dan zal dit op termijn klachten veroorzaken. Dit kunnen onschuldige klachten zijn zoals hooikoorts maar ook ernstige klachten zoals astma, doorbloedingsproblemen en verschillende vormen van reuma.

Mineraal zwavel
Vaak horen we iets over calcium (voor de botten) of magnesium (voor de spieren) maar zwavel is ook een belangrijk mineraal. Een mineraal wat ons lichaam niet zelf kan aanmaken. We moeten dit mineraal dagelijks uit de voeding of via een supplement binnen krijgen. In voeding zit steeds minder zwavel o.a. doordat veel voeding in een kas geproduceerd wordt. Ook leven we een stuk drukker en vooral ook langer dan 100 jaar geleden waardoor de behoefte aan mineralen in het algemeen hoger is.

Zwavel tekort
Een tekort kan zich onder andere uiten door snelle ontstekingen, ruwe huid, doffe haar, nagels die snel afbreken, allergieën (zoals hooikoorts) en verschillende reumaklachten zoals artrose en artritis. Doorbloedingsproblemen en leverproblemen kunnen ook door een zwaveltekort komen. Uiteraard kunnen de klachten ook een andere oorzaak hebben, zelf dokteren is niet aan te raden. Vraag advies aan je behandeld arts of aan een orthomoleculair therapeut die een fatsoenlijke opleiding gevolgd heeft.

Zwavelbaden als therapie bij reuma
Zwavelbaden staan al vele jaren bekend om hun heilzame werking bij reumaklachten, doorbloedingsproblemen en astmaklachten. Maar het is niet voor iedereen weggelegd meerdere keren per jaar een aantal weken in een kuuroord door te brengen.

Zwavel in voeding
Zwavel zit onder andere in ei, knoflook, koolsoorten, prei, rucola, spinazie, paranoten, pijnboompitten, mosselen, zalm en kip.

Zwavel innemen als supplement
MethylSulfonylMethaan is de volledige naam van zwavel. Afgekort is dit MSM. Dit kun je in poedervorm of capsulevorm innemen. Wel onder begeleiding van een arts of een orthomoleculair therapeut. MSM altijd voor het ontbijt innemen.

Zwavel aan je menu toevoegen
Maak eens een omelet met een gesnipperde ui en een knoflookteentje. Doe daar wat verse spinazie of boerenkool door en bestrooi met wat pijnboompitten. Zo heb je een heerlijke lunch met extra zwavel uit je ei, de groenten en de pijnboompitten.

Heb je vragen?
Maak gratis gebruik van het kennismakingsgesprek.

Deel mijn nieuws

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *