Leefstijlziektes zijn geen domme pech.

Hoogleraar Gerontologie Andrea Maier zegt in een artikel van RTL Nieuws dat 90% van je gezondheid door leefstijl wordt beïnvloed. Dat is nogal wat! Vroeger dachten we dat de invloed van voeding en leefstijl veel kleiner was. Een gezond leven werd gezien als een lot uit de loterij. Je had goede genen of je had minder goede genen. Had je goede genen dan had je een goede gezondheid en geluk. Had je minder goede genen dan was je ziek en had je pech. Ziekte was iets wat je overkwam en niet iets wat je in de hand had. De afgelopen jaren komen er steeds vaker dit soort berichten. 70 tot 90% van je gezondheid zou het gevolg zijn van leefstijl…

Leefstijlziektes omkeerbaar?
Ja veel leefstijlziektes zoals hoge bloeddruk, cholesterol problemen, gewrichtsproblemen, obesitas en diabetes type 2 is om te draaien of om te keren. Zo simpel is het. Niets meer en niets minder. Bij de een zal het sneller gaan dan bij de ander. Bij de een zal het volledig gaan en bij de ander voor een deel. Elke verbetering is meegenomen en elk pilletje minder is een stap in de goede richting.

Stop het slachtoffer denken.
Ik was 16 en kwam bij de huisarts met een chronische voorhoofdsholte ontsteking. Elke winter weer. Had al een ingreep aan mijn neus gehad, ging niet meer met nat haar na de gym op de fiets, droeg een muts en niets hielp. Huisarts gaf medicatie en zei dat ik in de winter beter niet meer kon fietsen. Hoe moest ik dan naar de middelbare school? Daar had hij geen antwoord op. Ik moest er maar mee leren leven dat ik in de winter voorhoofdsholte ontsteking had. En meestal daarna nog een oor- en bijholte ontsteking. Belachelijk ik was 16 en had nog een heel leven voor me. Ik accepteerde dit niet en zocht en vond een oplossing bij een homeopathisch arts. Ik bleek een koemelk intolerantie te hebben. Eenmaal gestopt met de koemelk in 40 jaar tijd nog 4x voorhoofdsholte ontsteking gekregen. Stel je voor hoe beperkt mijn leven was geweest als ik me bij de uitspraak van de huisarts had neergelegd?! Een diagnose voor een leefstijlziekte is een beginpunt. Laat dit een wake up call zijn om een nieuwe koers te gaan varen en laat de diagnose geen eindstation zijn! De keus is aan jou!

Liefs Bea.

PS. Heb je de mogelijkheden in mijn webwinkel al gezien? Kom nu in actie en zet je goede voornemen om in de eerste stap van je gezondere leven.

Deel mijn nieuws

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten