Gestart op een zolderkamer in 1997 met Bea’s Afslankmethode. Vanaf 2000 in een praktijkruimte aan de slag gegaan en al vrij snel kreeg ik mijn eerste landelijke interview. Schreef artikelen, boeken, magazines, columns en werkte mee aan tv programma’s. Een klein overzicht staat hier. Wat ben ik verandert in de loop der jaren. Van verlegen meisje naar zelfverzekerde vrouw. Maar die lach is gebleven 🙂

Drie pagina’s in het januarinummer in 2001 in de ParaVisie. Mijn methode werd Spiritueel Afslanken genoemd. Omdat ik ook naar het geheel keek, de oorzaak van het ontstaan van het overgewicht en ook lekker in je vel zitten. Voor mij logisch, voor toen vernieuwd.

De telefoon stond de hele maand roodgloeiend en ik heb 4,5 week 7 dagen per week gewerkt. Ook mijn ouders stond in het weekend mee te helpen om de cursusmappen te maken. Een onverwacht groot succes. Ging met 3 afslankgroepen van start en wat een goede resultaten werden er behaald. Gemiddeld vielen mijn cursisten 12 kilo af in 26 weken.

4 volle pagina in weekblad Vriendin. Ze noemde mijn methode de 6 in 1 methode. Ook een onverwacht groot succes. Gelukkig had ik toen al een website en een online cursus. Hoefde ik niet steeds die gele mappen te maken en 100 A4tjes te printen. Ook nu weer overstroomd met reacties!

En dan belt ineens de redactie van BNN/VARA. Of ik mee wilde werken aan een uitzending over kinderen met overgewicht. Tuurlijk wilde ik dat wel. Tijd om zenuwachtig te worden had ik niet. Veel regelen want ze kwamen een paar dagen later al filmen. Was een warme dag op de praktijk. Airco mocht in verband met het lawaai niet aan. Dus ik zit letterlijk met de zweetdruppels op mijn hoofd. Uren gefilmd en in de uitzending is mijn kort te zien. Toch blij en dankbaar dat ik mezelf op de kaart heb weten te zetten als specialist voor kinderen met overgewicht.

Margriet 2004. Mooi artikel en een hele mooie foto (al zeg ik het zelf). Sta er vrolijk op. Maar lang zitten op een koude en harde vloer, was nooit echt mijn ding. De schoenen waren ook 1,5 maat te klein. De styliste zorgde voor de kleding en schoenen, had nooit verwacht dat ik schoenmaat 42 had. Gangbare maat is 39 of 40 voor een vrouw. Tja ik ben nu eenmaal groot, breed en leef op grote voet ;).

Mijn methode voor kinderen met gewichtsproblemen kreeg ook aandacht in de ParaVisie. Goede reacties op gekregen en mooi artikel voor in het archief.

 

 

Een aantal keren ook in het Noord-Hollands Dagblad mogen staan. Deze was in 2013 op de praktijk aan de W.M. Dudokweg in Heerhugowaard. Ging over de start van mijn tweede bedrijf Bea’s Kookworkshops. Was erg leuk om te doen en mooi met Bea’s Afslankmethode te combineren. Alleen kookworkshops geven bleek fysiek voor mij te zwaar 🙁

TV programma Hollandse Zaken belde me op. Wat is mijn visie ten aanzien van maagverkleining bij kinderen? Ik ben tegen, of ik dit wilde komen vertellen op tv. Tuurlijk zei ik. Samen met een goede vriendin naar Hilversum en in de make-up. Achteraf vond ik dat ik wat duidelijk had mogen zijn. Lag voor een deel aan de setting en aan mijn zenuwen, hahaha. Leer momenten zullen we ze maar noemen.