Bea’s Afslankmethode

Naast veel werkervaring heb ik ook veel persoonlijke ervaring met overgewicht. Zelf merkte ik al dat het niet alleen een kwestie van minder eten en meer bewegen is. De mensen die mij in de praktijk komen hebben vaak al van alles geprobeerd om af te vallen. Vijf kilo eraf en zeven kilo erbij en dat jaar in en jaar uit. Zo ging dat bij mij ook jarenlang. Tot ik uiteindelijk 120 kilo woog en in een rolstoel zat vanwege bekkeninstabiliteit. Toen moest bij mij de knop om. Ik ontdekte dat ik veel onverwerkt verdriet bij mij droeg. Kwam dit verdriet omhoog dan wilde ik dit zo snel mogelijk weg eten. Ik ging mijn verdriet opschrijven, vertellen aan een psycholoog en zocht naar manieren om van mezelf te houden. Dit leidde tot mijn eigen afslankmethode en de titel van mijn eerste boek: “Ontwikkel weer respect en liefde voor jezelf.”
In 2003 heb ik in eigen beheer, bij Gigaboek bij boek uitgegeven. Dit verkocht best leuk, grote voordeel was voor mij dat ik geen cursusmap van 100+ A4tjes meer hoefde te printen en versturen. De wekelijkse afslankgroepen werden vanaf toen elke 14 dagen. Er was vanuit het hele land vraag naar mijn methode. De even weken stond ik op maandag in Assen, de oneven weken in ’s Hertogenbosch. Op donderdag gaf ik een afslankgroep in Rotterdam op de even weken en op de oneven weken in Heerhugowaard. Gelukkig had ik goede oppas en een dieselauto.

Afslanken & Persoonlijke Groei

In 2004 had ik zoveel bekendheid dat ik de stap maakte naar een ‘echte’ uitgeverij. Ik kon uit drie uitgevers kiezen! Ik koos voor Uitgeverij De Driehoek uit Amsterdam. Er was ook een spirituele uitgeverij die mijn boek wilde uitgegeven, maar daarvoor zou ik mijn boek teveel moeten aanpassen en dat voelde niet goed. Mijn boek kwam ineens in elke bibliotheek in Nederland en Vlaanderen te liggen.

Kids op dieet

In 2005 weer bij Uitgeverij De Driehoek mijn nieuwe boek uitgegeven. Dit is mijn best verkochte boek, zoals later zou blijken. De uitgeverij kreeg de grootste bestelling van de bibliotheek. Elke bieb wilde mijn boek weer hebben. Bij het eerste boek werd er voorzichtig ingekocht en later bijgekocht. Maar dit boek gaf blijkbaar veel vertrouwen en er echt was behoefte aan dit boek. Er bestonden nog weinig boeken voor kinderen met overgewicht.

Zonder strijd geen waarheid.

In 2006 ontdekte ik dat mijn zinnen, letterlijk met komma’s, punten en spelfout in het eerste boek van Sonja Bakker stond. Wat volgde was een bizarre strijd die uiteindelijk nog tot een rechtszaak leidde. Deze verloor ik ook nog eens. Hoe was het mogelijk. Het bewijs was zo overduidelijk. In 2021 kwam Sonja weer in het nieuws in verband met een plagiaatrel. Mijn naam is hierdoor wel gezuiverd!

Afslanken met Bea is een feestje!

Zelf volgde ik het ene crashdieet na het andere. Had jarenlang een eetstoornis. En dacht dat afvallen vooral een kwestie van discipline was. Het resultaat was nooit blijvend. Eetbuien wisselde zich af met periodes van streng lijnen. Genieten van eten deed ik niet meer. Eten was vooral calorieën tellen en gaf schuldgevoel. Dat kon anders ontdekte ik. Meer eten, stofwisseling aan het werk zetten en houden. Genieten van eten zodat de psychologische honger laag bleef. Afslanken is echt een feestje!