Borsjtsj

Een vegetarische ijzerrijke bietensoep uit Oekraïne.
Porties: 5 personen
Auteur: Bea Pols

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 2 bio groentebouillonblokjes
  • 1 eetelepel sojasaus
  • 500 gram bietjes gegaard
  • 150 gram wortel
  • 1 courgette
  • 500 gram tomaten passata
  • 200 gram aardappel
  • 25 gram bieslook
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 1 snufje zout
  • 200 gram zure room

Instructies

  • In een grote pan de bouillonblokjes met het water verwarmen. Sojasaus erbij doen en in de tussentijd de bieten en courgette schoonmaken en in schijfjes snijden. De wortel wassen, schillen, in blokjes snijden. Bij de bouillon doen en 15 minuten laten koken. De aardappelen en bieslook in kleine blokjes snijden. Alle ingrediënten in de pan doen en ca. 25 minuten laten koken. De laurier en de kruidnagels verwijderen voor het opdienen. De borsjtsj met de zure room serveren.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten