Sandwichspread

Zelf maken is lekkerder en gezonder
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd2 min
Gang: lunchgerecht
Auteur: Bea Pols

Ingrediënten

  • 4 eetlepels biogarde roer
  • 1/2 citroen
  • 1 theelepel verse peper
  • een paar takjes verse bieslook
  • 1/4 witte kool
  • 1/4 zakje wortelrasp
  • 2 augurken
  • 6 Amsterdamse uitjes
  • 2 bosuitjes

Instructies

  • Sausje
    Pers de citroen en knip de bieslook fijn. Maak in een kom eerst het sausje door de biogarde roer met het citroensap, peper en bieslook te vermengen. 
    Groente
    Snij de witte kool heel fijn, of doe deze in de houder van een staafmixer of keukenmachine. Was de bosuitjes en verwijder kop en kont en snij ze in dunne ringen. Verwijder kop en kont van de augurken. Snij ze in de lengte in vieren en daarna in kleine blokjes. Verwijder kontje van de Amsterdamse uien en snij ze in kleine blokjes. Voeg de groente toe aan de yoghurtsaus. Goed doorroeren en proeven of je sandwichspread de juiste smaak heeft.  
    Heerlijk als broodbeleg. In een weckpotje of afgesloten bakje in de koelkast maximaal 4 dagen bewaren.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten