De 12e podcast aflevering van Compleet Gezond staat online. Bea Pols, leefstijlcoach, – docent en orthomoleculair therapeut, lanceert elke laatste zaterdag van de maand een nieuwe podcast aflevering. Deze maand met als gast Antoinet de Jong uit Langedijk. Antoinet is eigenaar en oprichter van Pilates studio To Flow. Ze geeft dus Pilates les en ook Stick Mobility trainingen.   

In de podcast vertelt Antoinet een stukje over het ontstaan van Pilates. Ze praten over de (voor de oudere luisteraars) bekende DVD’s van Mari Winsor. Antoinet vertelt ook over de vele gezondheidsvoordelen van Pilates voor lichaam, geest en vooral ook wat Pilates doet voor je spieren. Pilates is een vorm van sport maar zorgt niet voor blessures. Ook voor mensen die gezondheidsproblemen hebben kan Pilates juist een uitkomst bieden.

Stick Mobility training. 
Op de foto zie je Antoinet bezig met een stick mobility training. Dit is een nieuwe vorm van beweging met 3 sticks/stokken. De training is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en geeft je lichaam meer ruimte. Deze vorm is ook zeer geschikt voor na een revalidatietraject.

Meer informatie over Pilates Studio To Flow kun je vinden op deze website. Twijfel je of dit iets voor je is? Een proefles is gratis ;).

De podcast kun je hier beluisteren.