Diena, 53 jaar. 25 kilo afgevallen en hormonaal in balans.

Diena: “Ik kwam in de afslankgroep bij Bea en al snel merkte ik veel herkenning daar. Ik heb daarnaast 4 privé consulten gehad met Bea. Ze legde al snel de vinger op de zere plek. Ik was te streng voor mezelf en toen ik liever werd, ging de knop om. Totaal ben ik 25 kilo afgevallen in een klein jaar. Ik heb besloten dat 75 kilo bij een lengte van 170 cm voor iemand van 53 jaar een prima gewicht is. Ik had veel overgangsklachten en dacht dat dit erbij hoorde. Ik leerde dat voeding en stress triggers zijn voor overgangsklachten. Ik ben heel blij dat ik deze stap gezet heb.”

Ronald, 34 jaar, 12 kilo afgevallen en rent de trap weer op.

Ronald: “Als vertegenwoordiger eet ik dagelijks buiten de deur. Maak lange werkdagen, zit veel in de auto en sportte niet. Eenmaal thuis dronk ik graag een biertje met wat kaas of chips of beide.  Mijn conditie was slecht en ik was snel buiten adem. Best gênant voor een jonge vent. Ik zat tegen obesitas aan en niets doen was geen optie. Ik heb drie gesprekken met Bea gehad en ze gaf duidelijke stappen. Minder koffie, 1x door de weeks sporten, 1 x in het weekend sporten, meer water drinken. En natuurlijk  gezondere keuzes maken met werklunches en -diners. Dit lukte en ik ben in 3 maanden tijd 12 kilo afgevallen. Dit is mijn nieuwe leefstijl geworden en ik wil nog minimaal 12 kilo afvallen. En dat ga ik redden.”

Sofie, 64 jaar en diabetes type 2.

Sofie: “Ik ben nu 4 weken bezig met de online training van Compleet Gezond voor diabetes type 2. Ik spuit dagelijks insuline sinds een jaar of vier. Daarvoor gebruikte ik alleen een pilletje om mijn bloedsuikerspiegel omlaag te houden.  Voor de controles van mijn suiker blijf ik in contact met de praktijkondersteuner van mijn huisarts. Ik eet nu meer groente en minder koolhydraten. Mijn lichaam reageert hier heel goed op. Na twee weken had ik al bijna geen pieken en dalen meer in mijn bloedsuiker. Hiervoor had ik meerdere keren per week heftige pieken en dalen. Wat ook voor mijn omgeving naar is. Ik ben al 4 kilo kwijt en kan meer bewegen en voel me een stuk beter. Ik slik dagelijks een vitamine B12 en een multivitaminen tablet. Bea ontdekte dat ik een tekort aan vitamine B12 had. Ik heb nu al het gevoel dat ik meer grip op mijn leven en stukje vrijheid terug gekregen heb. Ik ga nog even door!”

Anne, 38 jaar 15 kilo afgevallen en vol zelfvertrouwen.

Anne: “Het grootste probleem bij mij bleek mijn gebrek aan zelfvertrouwen. Als kind ben ik meerdere keren van school verandert en moest ik me steeds opnieuw aanpassen. Dit lukte de eerste jaren niet. Ik werd gepest. Dat dit zijn weerslag op mijn gewicht zou hebben was voor mij een eye-opener. Ik raakte in 6 maanden tijd 15 kilo kwijt terwijl ik heerlijk at. Er viel ook een last van mijn schouders. Met elke kilo die ik afviel nam mijn zelfvertrouwen toe. Nooit verwacht. In mijn geval was het echt afslanken & persoonlijke groei naar de titel van Bea’s boek.”