Gazpacho

Een heerlijke koude soep voor warme dagen
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd2 min
Gang: Soep
Trefwoord: gezond eten, Gezonde soep, Koude soep, warme dagen
Porties: 5 personen
Auteur: Bea Pols

Ingrediënten

  • 1 kilo Roma tomaten
  • 1 komkommer
  • 3 gegrilde paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels wijnazijn rood
  • 5 groene olijven
  • 1 snufje peper witte

Instructies

  • Kook 1 liter water en was de tomaten en verwijder de kroontjes. Snij aan de achterkant van de tomaten met een scherp mes een kruis in elke tomaat en dompel ze ca. 30 seconden in het water wat net van de kook af is. Daarna met een schuimspaan de tomaten eruit halen en afspoelen met koud water. Dan van alle tomaten het vel verwijderen, pitten eruit halen en de tomaten in stukjes snijden. De komkommer wassen, kop en kont eraf halen door midden snijden en de zaadlijsten verwijderen. Komkommer in stukken snijden. Paprika’s in stukjes snijden en de knoflook pellen, kontje eraf halen en in vieren snijden. In de blender de tomaten, komkommer, paprika’s en knoflook pureren. Voeg 2 el. olijfolie toe, mix weer, proef en voeg indiennodig weer 2 el. olijfolie toe. Voeg 1 el. rode wijnazijn toe, mix weer, proefweer en indien nodig meer olijfolie en/of rode wijnazijn toevoegen. Zet de soep minimaal 1 uur in de koelkast.
     Daarna de soep naar smaak afmaken met peper. Zodra de soep op smaak is, de soep over 5 soepkommen verdelen en garneren met  1 olijf Bij een barbecue of picknick kun je de soep over 10 kleine glaasjes verdelen.
     

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten