SUCCESVOL WERKEN ALS LEEFSTIJLTHERAPEUT

Docent/cursusleider:    Bea Pols

Achtergrond: Bea heeft zelf jarenlang geworsteld met overgewicht en woog ooit 120 kilo. In 1997 kwam de ommekeer en is ze 40 kilo afgevallen. Dat ging uiteraard niet vanzelf. En gaandeweg ontdekte ze wat wel en niet werkt. Daarmee is de basis gelegd voor Bea’s Afslankmethode. Hiervoor heeft ze haar kennis vanuit de natuurgeneeskunde gecombineerd met haar kennis als gewichtsconsulent en voedingscoach. Als afslankcoach en afslanktherapeut ontwikkelde ze haar methode tot een franchiseformule. Ze is auteur van Afslanken & Persoonlijke Groei, Kids op dieet en Afslanken met Bea is een feestje!

Bea schreef Zonder strijd geen waarheid over haar plagiaatconflict met Sonja Bakker en zet zich in voor eerlijke auteursrechten. Daarna heeft Bea het diploma Orthomoleculaire Voedingsleer behaald. Ook deze kennis is verder verwerkt in haar methode. Ze werkt nu als leefstijlcoach en leefstijl- en orthomoleculair therapeut. Het bedrijf heet nu Compleet Gezond. Bea heeft al vele duizenden mensen succesvol geholpen via haar boeken, afslankgroepen, online en consulten.  

Korte introductie van de scholing:
De werkzaamheden van leefstijltherapeut verschilt niet zoveel als dat van andere therapeuten en leefstijlcoaches.
Wat is het verschil?
Via haar methode “Compleet Gezond” coach je de cliënt naar een gezonde geest in een gezond lichaam. Een unieke methode waarbij de cliënt kan kiezen voor tweewekelijkse afspraken in een persoonlijk contact en/of online. Het online traject geeft de cliënt wekelijks een stap die hij/zij kan zetten om de regie over de gezondheid terug te krijgen.
Ook is het mogelijk met groepen te werken, een leefstijlgroep.
De begeleiding van de leefstijltherapeut wordt op basis van Positieve Gezondheid in combinatie met een voedingsmethode “Compleet Gezond” van Bea Pols uitgevoerd.
Je coacht niet alleen maar pakt samen met de cliënt daadwerkelijk de oorsprong van het overgewicht aan. Dat kan omdat jij al een stevige basis hebt in het begeleiden van cliënten. Tijdens de hele cursus staat de praktijk centraal, het geleerde is direct toepasbaar.

Wat kan men ermee?
Als leefstijltherapeut ben je laagdrempeliger voor huisartsen en kan je met de juiste benadering samenwerken. Jij geeft de voedingsadviezen en de huisarts zorgt voor de afbouw van de medicatie. Bea Pols kan je hierover alles vertellen. Hoe presenteer je je. Hoe maak je contact etc. Dus als jij jouw cliënten bestand wil uitbreiden is dit een goede eerste stap!!
 
Programma per lesdag:
1. Positieve Gezondheid / Online leefstijlprogramma les 1 t/m 4 conform Bea Pols Methode                                                   Gerda/Bea
2. Online leefstijlprogramma conform Bea Pols Methode les 5 t/m 8 en een aantal praktijkvoorbeelden.                                       Bea
3. Leefstijlszorgteams /Online leefstijlprogramma conform Bea Pols Methode les 9 t/m 13                                                    Gerda / Bea

Dag 1:   Gerda vertelt iets over Positieve Gezondheid Zorgverlener. Bea maakt je wegwijs in haar online leefstijlprogramma, achtergrond, doelstelling, meerwaarde van het programma etc. We bespreken de eerste 4 hoofdstukken van het online leefstijlprogramma Compleet Gezond en de studenten kunnen ook thuis inloggen in het programma.

Dag 2:   Diverse therapievormen zullen we bespreken en het gebruik van supplementen. Hierdoor ben je in staat om alle oorzaken van het probleem op te sporen. Door elementen toe te voegen zoals Positieve Gezondheid, stress en verslaving, bewegen, slaap en ontspanning kun je blijvend je cliënten helpen. Dus geen doekje voor het bloeden maar daadwerkelijk de oorsprong van de klacht behandelen. We lopen hoofdstuk 5 t/m 8 door uit het online leefstijlprogramma en bespreken praktijkvoorbeelden.

Dag 3:   Gerda vertelt over de leefstijlteams en hoe je hier aan kunt meewerken. Bea leert je hoe je jezelf kunt presenteren bij huisartsen en wat er nodig is om samen te werken met andere therapeuten (leefstijlzorgteams). Hoofdstuk 9 t/m 13 van het online leefstijlprogramma wordt besproken.

Daarnaast krijg je de mogelijkheid om samen met Bea Pols in gesprek te gaan. Is franchise iets voor jou? Kun je dit naast je praktijk voeren?
Na afloop van de cursus ontvang je van Instituut CAM het diploma Leefstijltherapeut – Vakdiscipline ‘BEA Pols Compleet gezond’.

Voor wie / doelgroep:
Je bent werkzaam als therapeut, leefstijlcoaches, psychotherapeut, natuurgeneeskundige of positieve Gezondheid Zorgverlener en je wilt de cliënt meer handvatten bieden dan tot nu toe.
Ook werken met groepen is een mogelijkheid.

Link met Positieve Gezondheid:
Welke as van het spinnenweb wordt met deze scholing aangesproken?  
Met name as 1 en 2 van het spinnenweb worden aangesproken.
Lesdag 1: Vrijdag 30 september 2022
Lesdag 2: Vrijdag 07 oktober 2022
Lesdag 3: Vrijdag 14 oktober 2022

Locatie:    Instituut CAM, Rode Kruisgebouw te Utrecht
Lestijden:                           09.30 tot 16.30 uur.
Prijs:                                     € 1000,-               inclusief certificaat en inschrijfgeld.
€ 1000 korting door STAP budget
€ 150,-                  Bea Pols online leefstijlprogramma Compleet gezond

Na het afronden van de cursus ontvangt je een certificaat van Instituut CAM

===================

AANMELDEN VIA INSTITUUT CAM