Waarom een bloedonderzoek als je af wilt vallen, gewoon minder eten toch?! 

Afvallen en goed in je vel komen is meer dan tijdelijk wat minder eten. Dit was de kop van een interview van mij in een landelijk blad uit 2001. En dit is nog steeds een zin waar ik volledig achter sta. Om af te kunnen vallen moet je lichaam goed werken. Werkt je lichaam niet goed, dan is blijvend afvallen geen optie. In tijd van ziekte (en obesitas is door de WHO gekwalificeerd als een ziekte) heeft je lichaam alle reserves nodig om ziekte te verslaan. Je lichaam zet in tijden van ziekte het sein op rood waardoor alle reserves vastgehouden worden. Ook je vetreserves.

Mijn cliënten
De mensen die in mijn praktijk komen zijn vaak mensen die al een hele weg afgelegd hebben. Ze proberen al jaren om blijvend af te vallen. Ze hebben overgewicht of obesitas en vaak ook nog andere fysieke problemen zoals (beginnende) diabetes type 2, hoge bloeddruk en/of een te hoog cholesterolgehalte. Juist voor de cliënt die al jaren een oplossing zoekt, start ik graag met een uitgebreid bloedonderzoek. Hierdoor krijgen we alle oorzaken boven tafel en kunnen we een stappenplan maken voor alle oorzaken in plaats van ons alleen te richten op een ander voedingspatroon en wat meer bewegen. Hierdoor is blijvend afvallen wel mogelijk en kun je grip krijgen op ziektes zoals diabetes mellitus type 2, kun je weer een gezonde bloeddruk krijgen en een normaal cholesterolgehalte in je bloed krijgen. Het afbouwen van de medicatie gebeurd door je behandeld arts. Waarnaar ik je zal verwijzen.
Compleet Gezond standaard bloedonderzoek
Een standaard bloedonderzoek is mogelijk en omvat het volgende:
Rood en wit bloedbeeld, nier- en leverfunctie, spieren en hart en eiwit-, vet- en koolhydraatstofwisseling. Dit zijn minimaal 2 A4tjes vol met waardes. Hierdoor krijg ik een goed overzicht hoe je lichaam functioneert en waar we kunnen ondersteunen met supplementen en of andere natuurlijke middelen. Hierdoor is een gericht en persoonlijk advies mogelijk.
Daarnaast zijn er nog vele andere opties voor bloed- urine- en/of speekselonderzoek. Het bloed wordt onderzocht bij Hessels + Grob. Hier ben ik als therapeut aangesloten. Zie link.
Dit is een medisch laboratorium, geleid door een zeer ervaren klinisch chemicus die jaren in laboratorium in ziekenhuizen heeft gewerkt.
Waarom kun je hiervoor niet gebruikmaken van de bloedonderzoeken van je (huis-) arts?
Een (huis-) arts zal bij gewichtsproblemen de schildklierfunctie laten onderzoeken, als daar aanleiding voor is. Wij onderzoeken het hele metabole systeem. De onderzoeken zijn voor 90% hetzelfde als bij je (huis-) arts.
1. Bij Hessels + Grob richten ze zich op preventie van ziekte.  Als Leefstijltherapeut richt ik me ook op preventie. Vroegtijdig opsporen van ziektes kan een hoop problemen voorkomen.
2. Bij Hessels + Grob wordt er veel uitgebreider getest per keer.
3. Via micro onderzoek heb je maar weinig bloed nodig. Per buisje heb je een druppels bloed nodig, via een vingerprik.
Nuchter prikken
Voor de meeste bloedonderzoeken moet je nuchter zijn, dat wil zeggen voordat je gegeten hebt. Daarom is een bloedonderzoek altijd in de ochtend op dinsdag, woensdag of donderdag. Je mag altijd een ontbijtje meenemen voor na het prikken. Je bloed wordt na de afname gereed voor verzending gemaakt (gecentrifugeerd) en dezelfde dag verzonden. De uitslag wordt naar mij verstuurd en zal maximaal 2 weken duren. Daarna heb je een (online) afspraak met mij om de uitslag te bespreken.
Bestel in webwinkel
Klik hier om een bloedonderzoek te bestellen. Binnen 48 uur na bestelling neem ik contact op om een afspraak in te plannen.
Of mail naar: info@beapols.nl