Pompoensoep met een beetje pit

Pompoen bevat veel vitamine A en is heerlijk verwarmend in herfst en winter
Voorbereidingstijd20 min
Gang: Soep
Trefwoord: Gezonde soep, Pompoensoep, Vitamine A
Porties: 4 personen
Auteur: Bea Pols

Equipment

  • 1 Groot scherp mes
  • 1 grote pan
  • 1 snijblok of snijplank

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen oranje
  • 1 cm. gember vers
  • 1 kleine ui
  • 2 biologische bouillonblokjes groenten
  • 400 ml. kokosmelk
  • 1 liter water
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel koriander
  • 1 eetlepel olijfolie vierge/rood

Instructies

  • Was de pompoen en snij hem in vieren*. Haal met een lepel de draden en pitten eruit. Snij de pompoen in blokjes met een scherp mes. Snipper de ui en schil de gember en snij fijn. Verwarm de olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Voeg de ui, gember, pompoenen de kruiden toe. Fruit alles een paar minuten tot de ui glazig ziet. Voeg dan de bouillonblokjes, 1 liter water en de kokosmelk toe. Breng dit kort aan de kook en zet daarna het vuur laag. Ca. 20 minuten door laten koken tot de pompoenblokjes zacht zijn. Haal de pan van het vuur en doe de soep in een blender. Of maal de soep met een staafmixer fijn. Breng de soep op smaak met extra peper en koriander.  
     *Alle pompoenen die in NL verkocht worden zijn biologisch. De schil kun je er daarom om laten en meekoken. 

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten