Rauwkost rucola en tomaat

Rucola bevat een hoge dosis vitamine A, B11, C en K en nog lagere dosis andere vitamines en mineralen. Een groente die je meerdere keren per week kunt eten.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd1 minuut
Gang: Bijgerecht, lunchgerecht
Trefwoord: Groente, vegan, Vezelrijk
Porties: 1
Auteur: Bea Pols

Ingrediënten

  • 45 gram rucola
  • 10 stuks snoeptomaten
  • 1 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels pijnboompitten geroosterd
  • 1 snufje zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Was de snoeptomaten en snijd ze in de lengte door. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan bruin of koop geroosterde pijnboompitten. In een diep bord of een slakom begin je met de rucola, daarna de tomaten. Verdeel 1 eetlepel olijfolie over de rucola en maak het bijgerecht af met de pijnboonpitten.

Notities

Heerlijk bij de lunch bij een boterham of als bijgerecht bij de warme maaltijd.
Je kunt deze rauwkost ook uitbreiden door er 1 gekookt ei aan toe te voegen of restje gekookte of gebakken (zoete) aardappelen.