Speculaas cupcake

Heerlijke verwarmende cupcake voor bij de Sinterklaas of op een koude winterse dag
Gang: Tussendoortje
Trefwoord: Amandelmeel, Bea Pols, Compleet Gezond, Cupcakes, Gezond
Porties: 15 stuks
Auteur: Bea Pols

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 125 gram basterdsuiker
  • 200 gram kwark soja
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel baksoda of bakpoeder
  • 20 halve amandelen voor garnering

Instructies

  • Doe de suiker in een beslagkom. Voeg dan één voor één de eieren erbij en goed doorroeren. Voeg dan de bloem, de speculaaskruiden en de baksoda toe. Circa 5 minuten alles door elkaar mixen voor een luchtige cake. Tot slot de kwark door het beslag roeren. Beslag in cupcakevormpjes doen. Vul de vormpjes ¾. De cake rijst nog in de oven. Druk op elk cakeje een halve amandel. Bak de cake in circa 25 minuten op 160 °C. Prik met een vorkje in de cake om te kijken of de cakejes gaar zijn. Komt de vork er schoon uit, dan is de cake gaar. Zo niet dan nog even wat langer in de oven bakken. Laat de cupcakes even afkoelen. Gebruik je siliconenvormpjes, dan de cupcakes meteen uit de vorm halen. De cupcakes kunnen in de vriezer bewaard worden. 

Notities

Variatietip
Wil je minder koolhydraten eten i.v.m. diabetes type 2, vervang dan de bloem door amandelmeel of boekweitmeel.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten