Aangifte tegen Sonja Bakker

Heerhugowaard, 4 januari 2023

Bea Pols heeft aangifte gedaan tegen Sonja Bakker.

Vandaag woensdag 4 januari 2023 is er voor mij en namens mij aangifte gedaan tegen Sonja Bakker en tegen alle aan haar gelieerde bedrijven. De aangifte is verzorgd door advocaat Carlo Liefting, te Mijdrecht.

Zoals wellicht wel bekend is heeft Sonja Bakker voor haar eerste boek: ‘Bereik je ideale gewicht’ uit 2005 gebruik gemaakt van mijn teksten. Uit mijn eerste boek: Afslanken & Persoonlijke Groei uit 2003. Mijn teksten zijn daarna ook voor meerdere boeken van Sonja gebruikt.

Waarom aangifte?
Sonja heeft van mij overgeschreven en toen dit uit kwam, heeft ze mij beschuldigd van plagiaat. Ze heeft hiervoor steeds ferme taal gebruikt. Zo noemt ze het o.a. *het werk van de jaloezieduivel. Hiermee heeft ze mijn goede naam voor het hele land te grabbel gegooid. Dit heeft grote schade aangericht aan mij als persoon, ze heeft daarmee mijn bedrijf naar de afgrond geduwd, terwijl ik jarenlang hier hard voor had gewerkt. En tot heeft dit tot groot verdriet gezorgd bij mijn familie en vrienden. Pure karaktermoord. Gelukkig heb ik door hard werken mijn bedrijf weer terug. Maar de schade is en was groot. Het afgelopen jaar bleek dat Sonja blijft overschrijven en doet dit in de media af als een eenmalig foutje van het personeel. Ze belooft beterschap maar gaat gewoon door met overschrijven en anderen benadelen.

Waarvan aangifte?
Ik mocht de aangifte van advocaat Carlo Liefting, te Mijdrecht, gebruiken met wat aanpassingen en toevoegingen.
Ik heb aangifte gedaan van:

 • Fraude
 • Flessentrekkerij
 • Oplichting
 • Bedrog
 • Diefstal
 • Valsheid in geschrifte
 • Poging omkoping
 • Poging afpersing
 • Poging chantage tegen Sonja Bakker en alle aan haar gelieerde bedrijven

Verdienen aan handelen in strijd met de wet mag niet. Vandaar dat ik ook een verzoek doe aan het OM tot een ontnemingsvordering van alle netto winsten en alle netto salarissen of inkomen van Sonja Bakker en de aan haar gelieerde bedrijven.

Aangifte van Liefting werd niet in behandeling genomen.
Heeft deze aangifte dan wel kans van slagen?
Bea: ‘Ja dat denk ik wel. Afgelopen zomer was ik met Liefting bij de behandeling van het artikel 12 over de afwijzing van zijn aangifte door het Gerechtshof Amsterdam. Daar voelde ik mij zeer gesteund en gehoord door de rechters. Ik kon niet mee doen met die aangifte omdat de aangifte niet op mijn naam stond. Dus daarom alsnog een aangifte op mijn naam en vanaf mijn adres zoals het OM wenst. Liefting was geen directe belanghebbende. Daarom kon zijn aangifte niet verder worden behandeld. Ik ben natuurlijk wel direct belanghebbende vandaar dat ik deze aangifte nu doe vanaf mijn naam en mijn adres. Het heeft alleen iets langer geduurd omdat ik in de tussentijd mijn pols gebroken had door een val en daardoor ook problemen aan mijn knie kreeg. Deze zijn nu opgelost, dus tijd om nu de aangifte te doen. “

Is Sonja al niet genoeg gestraft door de negatieve aandacht van het afgelopen jaar?

 • Ze heeft haar gedrag er niet op aangepast. Vanaf dag 1 van haar bedrijf gebruikt Sonja teksten van anderen en ze gaat daar mee door.
 • Daarnaast belooft ze beterschap (in de media) en het met iedereen goed te maken. Ze heeft het met twee dames uit het buitenland opgelost. Maar met de originele auteurs in Nederland is niets opgelost (voor zover bij mij bekend).
 • Als we Sonja nu met rust laten, omdat ze al zo hard aangepakt is in de media, dan doet dit geen recht aan hoe hard ik door Sonja ben aangepakt. Ik was gedupeerd door haar en ging in 24 uur tijd van gedupeerde naar dader omdat Sonja mij van plagiaat beschuldigde. Dit kleeft tot op de dag van vandaag aan mijn naam vast. Mijn naam moet volledig gezuiverd worden.

Mijn dank aan

 • Advocaat Carlo Liefting voor het verzorgen van de aangifte.
 • De media voor de steun vanaf zomer 2021.
 • Alle mensen die ondanks alles in mij bleven of zijn gaan geloven.

Deel mijn nieuws

Comments (2)

 1. Thes

  Beantwoorden

  Sonja moet boeten wat ze Bea heeft aangedaan, financieel en geestelijk. Sonja moet ander werk zoeken ipv alles kopiëren van een ander. Weg met dat mens en gerechtigheid voor Bea

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *